header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Start sterk aan training en wedstrijd met de Warming-up App

2-9-2022 Blessurepreventie is een belangrijk aandachtspunt voor zowel de KNHB als MHCB. Om veilig en met plezier te kunnen (blijven) hockeyen is het belangrijk dat een speler al op jonge leeftijd de juiste vaardigheden leert. Als spelers leren om onder andere de heup, knieën en enkels op een goede manier te belasten, bestaat er minder kans op acute blessures, blessures door overbelasting (op jonge leeftijd) en slijtage (op latere leeftijd).

Daarom ontwikkelde de KNHB samen met VeiligheidNL de Warming-up App; met daarin hét trainingsprogramma voor een sterke start van de training of wedstrijd. De oefeningen in het programma zijn gericht op hockey- en motorische vaardigheden en hanteren onder andere de thema’s: behendigheid, stabiliteit, flexibiliteit en snelheid/kracht. Hiermee kunnen teams op een leuke, verantwoorde en gevarieerde manier beginnen aan de training of de wedstrijd en kan de kans op blessures afnemen. 

In oktober zal er ook een clinic over dit onderwerp gehouden gaan worden op de club, waarin meer tools en tips gegeven worden voor het bevorderen van verantwoord bewegen. Meer informatie hierover zal dus nog volgen.

De Warming-up App is te downloaden in Google Play en de App Store.